HTML

mathauserandras

Találkozzunk a Facebookon

Az igazi sikert a jobbágyság bevezetésétől várják: Közmunkások töredéke került vissza a munkaerő piacra

2012.12.10. 02:24 mathauserandras

Az albizottság ülése után a politikus elmondta: az igazi sikert a jobbágyság bevezetésétől várják, aminek hatására akár meg is négyszereződhet a közfoglalkoztatottak száma. Alkalmazásukról már tárgyalnak a közelmúlt földbérleti pályázatának nyerteseivel, pontosabban azok egy egyelőre meg nem nevezhető körével. Hozzátette: a leendő alkalmazók ennél, ha lehetséges egyáltalán, még mélyebb munkaerő piaci változás irányában is tapogatóztak.

arenda.jpg

A kezdetben csak rabszolgának nevezett ú.n. önkéntes munkavállalók megfelelő teljesítmény esetén napi kétszeri étkezést is kaphatnának a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 57.50%-ánál. Várakozásuk szerint ezzel a megoldással a teljes munkaképes népességet a munkaerőpiacra lehetne terelni. Az államadósság elleni harc is fordulatot vehetne, hiszen az idei, várhatóan -1,3%-os növekedést akár a nyolcszorosára is növelhetné ez a lépés.

"Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára elmondta: a közfoglalkoztatottak száma október 20-án 278 ezer volt, az utóbbi két évben közel 19 ezer közfoglalkoztatott (7,4 százalékuk) került vissza az elsődleges munkaerőpiacra.  ... Polics József (Fidesz) a munka alapú társadalom megteremtése első lépcsőjének nevezte a közmunkát."

(http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/a_kozmunkasok_toredeke_kerult_vissza_a_munkaeropiacra.176636.html)

Az írás szerzője:

Szirtes (Anonym-társblogger)

Szólj hozzá!

Címkék: politika gazdaság közfoglalkoztatás

A bejegyzés trackback címe:

https://mathauserandras.blog.hu/api/trackback/id/tr484957089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása