HTML

mathauserandras

Találkozzunk a Facebookon

II. kerület Mechwartwood, „A helyben kiosztott ártalmatlan anyagok tovább hódítanak” címmel bemutatjuk, a L’art pour l’art LMP II.ker.-i Frakció bohózatát

2011.03.31. 13:36 mathauserandras

 II. kerület Mechwartwood,

„A helyben kiosztott ártalmatlan anyagok tovább hódítanak”

 címmel

bemutatjuk,

a L’art pour l’art

LMP II.ker.-i Frakció bohózatát

 

Főbb szerepekben:

Perjés Gábor, Kovács Márton, Mathauser András és a bizottságok!

Előfordult már a három főhős életében hasonló eset, így ők nem lepődtek meg, és nem is gondoltak rosszat azokról, akik nekik a felelős döntéshelyzeteket „biztosították”, de ez volt minden korábban csak szórványosan előfordulandó eset tetején azabizonyos pötty az I-re, a hab, meg a telehócipő.

Az Úrnak 2011.évében, Kikelet havának. 28. napján (03.28.-a hétfőn) kaptam egy telefont a bizottsági asszisztensünktől, hogy 03.29.-én kedden a 14 órára meghirdetett Képviselőtestületi ülés előtt 15 perccel 13,45-kor rendkívüli biz.ülés lesz.

Mivel Gizike (nevezzük most így) tudja, hogy az LMP-t képviselve már többször szóvá tettem, hogy nem fogok érdemben szavazni helyszínen kiosztott anyagokkal kapcsolatban, mivel a felelős érdekképviselethez, és úgy általában véve is a megalapozott döntésekhez szükséges minimum feltételeknek sem felel meg a módszer­. Gizike persze szabadkozni kezdett, hogy tudja ő ám, hogy ez így nem rendben, meg hogy én már mondtam is hogy ezt nem, de hát ő sem tud mit tenni, hiába kérte az anyagokat a főépítész nem adta, sőt 18 órával a biz.ülés előtt még a napirendi pont címét sem tudják megmondani…

Természetesen Gizikét megnyugtattam, hogy ő nem tehet róla, nem hibáztatjuk, én nem hőzöngök, hanem majd a biz.ülésen jegyzőkönyvbe mondom el álláspontomat, de ha véletlen beszélne esetleg addig illetékes biz.elnőkkel, főépítésszel, akkor kérje meg őket hogy akár kettő sorban, de mégis csak tán küldjék el annak az egyetlen, árva napirend címének kíséretében azt a méltánytalan kis apró „technikai módosítást” fél szócskát, lemaradt pontocskát, dátumot, stb…

És a csoda csak nem történt meg, ahogyan nem érkezett meg kedd 13, 45-ig sem az iciri-piciri módosítócska, sem papíron, sem elektroniksz. Valójában az anyag kiosztására a biz.ülésen is csak azt követően került sor, miután az elnök, szavazásra tette fel a kérdést (én pedig alant leírt véleményemmel illetem a folyamatot).

Talán a parajelenségek sorozatában még említést érdemlő esemény, hogy kísérteties hasonlósággal jártak el másik két frakciótársunknál is, Perjés Gábor elnökletével, és Kovács Marci tagságával működő másik két bizottság esetében is.

A forgatókönyv a Mechwartwood filmstúdióban azonos szerzőktől születhetett, hiszen náluk is:

Hétfőn telefonos jelzése a keddi rendkívüli ülésnek, anyagok csak helyszínen kiosztva, és természetesen tényleg csak És-ek, és dátumok pontosításáról szólt a sztori…

Így hát nem volt mit tenni, mint kedd délelőtt javaslatot tettem Frakcióvezetőnknek –egyeztetve Gáborral is-, és így megbeszéltük, hogy mindhárman, ki-ki a maga biz.ülésén elmondja majd, hogy:

„Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Bizottság!

Nem vitatva a mai rendkívüli bizottsági ülés(ek) szükségességét, halaszthatatlanságát, sőt akár a meghozandó döntések egyszerű, technikai mivoltát sem, mégis, az LMP farakció számára a felelősségteljes önkormányzati munka, és szavazóink valamint helyi tagjaink felé vállalt feladataink szakszerű ellátása miatt, ma az LMP tagjai a három rendkívüli bizottsági ülésen helyben kiosztásra kerülő anyagok eszközét elfogadhatatlannak tartva, tartózkodni fog azok megszavazásától.”

Aztán végül fentebbi kis szösszenet a Képviselőtestületi ülésen napirend előtti felszólalásban nem hangzott el, némi tanakodás után közös döntéssel egy üléssel odábbra halasztottuk e tárgyú felszólalásunkat. (amelyet természetesen Kovács Marcinknak mint Frakcióvezetőnek kell majd - csalánosban fegyverével az élen- elővezetni.

A Mechwartwood stúdió újabb forgatókönyveit figyelni fogjuk, és igyekszünk a bohózatok irányát a realista-dokumentarista műfajok felé fordítani az önkormányzati munkában.

Üdv,

Az LMP II. ker.-i Frakciója nevében,

Mathauser András

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika önkormányzat forgatókönyv

A bejegyzés trackback címe:

https://mathauserandras.blog.hu/api/trackback/id/tr222788031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása